נחלאות
052-3508440
רפי כפיר
חפש
דף הבית
רפי כפיר וממליצים
אתרים
שכונות
סיורים
בתי כנסת
הרצאות וקורסים
ימי כיף
גלריה
סרטונים
צור קשר
בתי כנסת בנחלאות
ב"נחלאות" עשרות בתי כנסת שהוקמו על ידי העדות השונות שגרו באזור. בתי כנסת אלה משמרים את ההסטוריה, ההווי, והמנהגים של העדות שחיו כאן למרות שחלק מעדות אלה כבר לא קיימות כקהילות ב"נחלאות".
בית כנסת עולי בורסה
הוקם על ידי עולי בורסה שבתורכיה. יהודים הגיעו לבורסה לאחר גירוש ספרד ולבית הכנסת הראשי שלהם שם קראו "בית כנסת גירוש". עולים אלה עלו לירושלים בתחילת המאה ועשרים ושנים אחדות לאחר מכן הקימו את מרכזם...
קרא עוד...
בית כנסת צעירי פרס
את בית כנסת הקימו יוצאי בושהיר שבפרס בראשית המאה ה – 20. לאחר שנים נוצר סכסוך בין יוצאי העיר בושהיר, סכסוך שגרם לנטישת בית הכנסת.
קרא עוד...
בית כנסת אחדות ישראל
בית הכנסת הוקם על ידי תנועת אחדות ישראל – תנועה יהודית אורתודוכסית פולנית רויזיוניסטית שדגלה בדרכו של ז'בוטינסקי. כאשר עלו ארצה רצו לייסד מרכזים בנוסח האידיאולוגיה שלהם, וכך הוקמו מרכזים בירושלים...
קרא עוד...
בית כנסת קהל ציון
בניין בית היתומים הספרדי שנחנך בשנת 1908 נתרם על ידי שתי משפחות בוכריות: ישכרוף ובורוכוף. היו בו בתחילה שני בתי כנסת באגפו הצפוני: בקומה ראשונה היה בית כנסת קטן לימי החול ובקומה שניה בית כנסת גדול.
קרא עוד...
בית כנסת בית צבי
בית הכנסת למעשה היה בית פרטי ובעבר הוא חולק לשני חדרים – האחד צמוד לשני. כיום זה אולם אחד ארוך. הספריה וחדר הלימוד כנראה שימשו כמטבח שממנו יצאו אל חצר קטנה הקיימת עד היום
קרא עוד...
בית כנסת מנחם שבתאי
בית הכנסת נוסד בשנת תרצ"ו (1936) ויש בו למעשה שני אולמות תפילה – גדול וקטן. באולם הקטן מתפללים בימי חול ושם גם פועלת ישיבה בשם "קול מנחם ורבקה", ובגדול מתפללים בשבתות , חגים והזדמנויות מיוחדות.
קרא עוד...
בית אריה
הישיבה נמצאת בביתו של ר' אריה לוין ברחוב ר' אריה פינת רחוב אבולעפיה 21. למעשה זו ישיבה שהקים ר' אריה עבור חתנו הרב אליעזר פלצ'ינסקי, ובנו – הרב בנימין רפאל לוין היה המשגיח בישיבה.
קרא עוד...
בית כנסת בית אברהם
נמצא בשכונת משכנות ישראל בצומת הרחובות בירב ומשכנות כאשר הכניסה אליו מרחוב בירב. שכונת משכנות ישראל הוקמה בשנת 1875 ואז גם התחילו לבנות את בית הכנסת ששמו היה אמור להיות "משכני עליון"
קרא עוד...
בית כנסת אהל שמואל
בית כנסת אהל שמואל נמצא בשכונת משכנות ישראל ברחוב אבולעפיה 38. בית הכנסת קרוי על שמו של ר' שמואל פדרו.
קרא עוד...
בית כנסת גורל
במקום הוקמה בשנת 1884 שכונה תימנית קטנה שנקראה "בתי גורל" על שם הגורל שקבע מי יזכה לדירה בשכונה ומי לא, וגם מי שזכה, היה זה לזמן קצוב בלבד. בית הכנסת נקרא גם הוא על שם השכונה "בית כנסת גורל"
קרא עוד...
בית כנסת נווה שלום
דירתו של הרב עיראקי היתה מורכבת ממבואה ושני חדרים, כאשר חדר אחד שימש כבית כנסת. מתחת לבית הכנסת נחצב בור מים. בשנת 1905 גילה הרב עיראקי בן אח אמיד שחי בהודו, הוא נסע אליו לגייס תרומה ואז בנה את...
קרא עוד...
בית כנסת ישמח משה
הכניסה הראשית אליו מרחוב מזכרת משה 15 וכניסה אחורית מרחוב עיינים למשפט 16. כפי שנרשם על שלט הכניסה, בית הכנסת נקרא על שמו של משה מונטיפיורי ונוסד בשנת תרמ"ה (1885). שכונת מזכרת משה יועדה לאשכנזים
קרא עוד...
בית כנסת חב"ד
בית הכנסת נמצא בחצר האחורית של בית כנסת ישמח משה. בתחילת המאה ה – 20 פעל כאן סניף של ישיבת עץ חיים לגיל הרך והיו בו שלש כיתות. כאשר בגר הילד הוא יכול היה להמשיך את לימודיו בסניף הגדול יותר שברחוב...
קרא עוד...
בית כנסת חסד ורחמים
מבנה בית הכנסת שימש כדירה בעלת שני חדרים וחצר ובמשך השנים נמכר ובעליו החדשים הפכו את המבנה לבית מרזח. על תחילתו של בית הכנסת מספרים שיום אחד נכנס אליו הקצב יצחק ארמוזה הניח על השולחן 10 לירות...
קרא עוד...
בית הכנסת הגדול באהל משה
תחילת בנייתו היתה בשנת 1883 והסתיימה כעבור 3 שנים. בבית הכנסת עיטורים בדמות סמלי 12 השבטים המקומות הקדושים וסמלים יהודיים שונים מעשי ידיו של האמן גרשון כוכבי.
קרא עוד...
בית כנסת טרנטו
בית הכנסת נמצא בסמטה קטנה ללא שם המחברת את רחוב גלבוע עם רחוב עזרא רפאל. את בית הכנסת הקדיש יום טוב טרנטו כיון שרצה בנים זכרים, ומכיון שלא היו לו קיווה שהקדשה זו תהווה סגולה ומשאלתו תתגשם.
קרא עוד...
בית כנסת ינינא
למעשה שמו של בית הכנסת כפי שנכתב על השלט שלו – "בית אברהם ואהל שרה" והוא הוקם בשנת תרפ"ה (1925) כבית כנסת של עולי ינינא שביוון. אברהם ושרה עלו מינינא לאחר מלחמת העולם הראשונה ובשנת תרפ"ה נפטר אברהם.
קרא עוד...
בית כנסת בית יצחק
בית הכנסת הזה נבנה על ידי העדה הפרסית . בכניסה אליו נכתב תאריך בנייתו בתאריך עברי - תרנ"ב (1892) ובתאריך לועזי – 1894. תאריכים אלה אינם תואמים ושניהם מוטעים כיון שהשכונה נוסדה רק בשנת 1900.
קרא עוד...
בית כנסת אוהבי ציון
כמה מבני העדה הפרסית יזמו להקים אגודה שתפעל למען מציאת פתרון למצוקות הגשמיות והרוחניות של העדה הפרסית. היוזמים היו: האחים רפאל חיים הכהן ובנימין הכהן, סימן טוב אמין ורחמן בן ניסן כהן.
קרא עוד...
בית כנסת הבושרים
לפי השלט בכניסה לבית הכנסת הוא נוסד בשנת 1904 לטובת עולי בושהר שבפרס ומכאן שמו. בית הכנסת שוכן בחדר לא גדול שהיה חלק מדירה.
קרא עוד...
ישיבת נהר שלום
את ישיבת 'נהר שלום' ייסד הרב מרדכי שרעבי [1908-1983], שהיה אחד מגדולי המקובלים וכונה 'זקן המקובלים'. רבים היו משחרים לפתחו של הרב שנודע כפועל ישועות, כדי לקבל את ברכותיו. את הכספים שאנשים תרמו הקדיש..
קרא עוד...
בית כנסת שער הרחמים
את בית הכנסת הקים מולא מרדכי ניסן פסחי בשנת 1920 ולכן היו מי שכינו אותו "בית הכנסת מורדכה". מולא מרדכי פסחי היה אדם עשיר ואת בית הכנסת הוא בנה בתוך ביתו.
קרא עוד...
בית הכנסת שערי הרחמים
בשנת 1907 עלה מפרס רבה של יהדות שירז – מולא רחמים בן חיים מלמד הכהן, התיישב בנווה שלום וכיהן בראש העדה. האגדה מספרת שבחצר הזו התגורר נוצרי שתושבי השכונה סלדו מפניו וקנית החצר על ידי רב העדה וסילוקו
קרא עוד...
בית הכנסת שאולי וכאשי
בשנת 1907 עלה משיראז ר' בנימין כהן שאולי והתיישב בקצה שכונת נווה שלום במקום שהיה די מבודד. הוא התפרנס ממכירת בקבוקים משומשים אותם החזיק במחסן שהיה לו. פרנסתו לא היתה קלה, מה גם שהמחסן נפרץ...
קרא עוד...
בית כנסת מאיר משה לוי
במקום בית מדרש לאברכים ובעלי תשובה בשם "חדוות חיים" ע"ש ר' חיים פלאג'י שהיה רבה של איזמיר שבתורכיה ולימים מונה לחכם באשי של תורכיה.
קרא עוד...
מספר עמודים: 3
1
2
3
הבא